Ny Detroit-seger mot Nashville

Foppa poänglös mot svensklaget

Foto: AP
Detroit-jubel Mikael Samuelsson med i den Detroit-klunga som firade nattens 2-1-seger mot divisionsrivalen Nashville.
HOCKEY

Detroit trivs mot Nashville. I natt tog svensklaget sin sjätte seger på åtta försök mot divisionsrivalen. Det ger dem ett utmärkt läge att ta hem Western conference.

– Det var två viktiga poäng vi förlorade i dag, säger Peter Forsberg.

Kampen i toppen av Central division har varit jämn. Detroit Red Wings och Nashville Predators har likt två lurpassande skidåkare turats om att leda klungan.

I inbördes möten har det emellertid varit en annan visa. När Red Wings i natt vann med 2-1 i Nashville Arena tog svensklaget hem säsongsserien med 6-2 i matcher.

– Det är kul att spela mot Nashville, säger segerskytten Pavel Datsyuk till AP. Både vi och dem har bra spelare som försöker spela sitt eget spel.

Datsyuks 2-1-mål tillkom i ett numerärt överläge efter 7.30 av den tredje perioden. Tomas Holmström jobbade fram pucken till den ryske eleganten som lyfte in den blivande segerpucken förbi en sprattlande Tomas Vokoun i Nashvillemålet.

I den första perioden hade Johan Franzén gjort sitt tionde mål för säsongen. Landsbrosonen kvitterade David Legwands ledningsmål när han framspelad av Datsyuk pricksköt pucken förbi Vokoun.

Segern gjorde att Red Wings gick ikapp Predators i Central division. Detroit har dessutom en match till godo på konkurrenten.

– Nu måste vi förlita oss på att Detroit förlorar två poäng och att vi går obesegrade. Det var två viktiga poäng vi förlorade i dag, säger en poänglös Peter Forsberg.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM