Hedberg snuvade Toronto på poäng

...och nu riskerar ”Sudden” & co att missa slutspel

HOCKEY

Johan Hedbergs stabila insats kan ha kostat Toronto en slutspelsplats. Atlantamålvakten stoppade 27 skott när hans lag i natt hemmavann med 3-2 över Maple Leafs efter förlängning.

– Vi har ett stort mål, säger den före detta leksingen.

Foto: AP
Mats Sundin snurrar runt Johan Hedbergs kasse i nattens drabbning.

Atlanta Thrashers har aldrig nått slutspel under sina sex första säsonger i NHL. Nu ser torkan ut att vara över.

Laget tog ett stort steg mot fortsatt spel i april när Toronto Maple Leafs i natt besegrades. Bakom övertidsvinsten stod framför allt tvåmålsskytten Slava Kozlov, men även målvakten Johan Hedberg.

Den svenske veteranen fick coachen Bob Hartleys förtroende för andra matchen i rad. Han svarade med att stoppa 27 skott.

– Vi har ett stort mål, det är att nå slutspel. Nu är vi redo för nästa stora steg, säger 33-åringen till AP.

Slava Kozlovs segermål kom med 46,4 sekunder kvar att spela av förlängningen. Med Torontos kazak Nik Antropov i utvisningsbåset kunde den ryske veteranforwarden peta in en målvaktsretur efter ett skott av Marian Hossa.

Trots den uteblivna bonuspoäng, som hade tagit upp Toronto på samma poäng som Montréal och Tampa Bay ovanför slutspelsstrecket, är lagkaptenen Mats Sundin optimistisk.

– Det är ett gäng med lag som är med i matchen, och vi lyckades ta en poäng här. Vi är fortsatt positiva, säger Sundin, som svarade för en assist.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM