Vancouvers segerkoncept: Telepatiska tvillingar

Sex nya poäng av Sedinarna i natt

Foto: AP
Daniel Sedin har precis skjutit 4-2 i öppen kasse i nattens match mot Kings och gratuleras av lagkamraterna.
HOCKEY

Två telepatiska tvillingar och en fantastisk målvakt. Där har ni vinnarkonceptet för Vancouver Canucks den här säsongen. I natt klev laget över 100-poängsplatån efter sex Sedinpoäng och en 4-2-seger mot Los Angeles Kings.

Daniel Sedin sköt två mål och hade en assist i segern medan brorsan Henrik spelade fram till tre av lagets mål.

Daniel Sedin är uppe i 36 mål den här säsongen – bäst av alla svenskar – och gick ikapp Daniel Alfredsson i toppen av den svenska poängligan i NHL. Henrik Sedin är å sin sida uppe i 68 assist den här säsongen. Han har därmed slaktat André Boudrias klubbrekord (62 assist) från säsongen 1974/75.

Mellan Vancouvers stolpar fortsätter Roberto Luongo att dominera. Mot Kings räddade han 32 skott.

Den 27-årige franskkanadensaren har noterats för 45 segrar den här säsongen. Med fem matcher kvar att spela av grundserien behöver Luongo bara registrera två segrar till för att tangera Philadelphia Flyers-legenden Bernie Parents NHL-rekord på 47 segrar från säsongen 1973/74.

Inte undra på att den reaktionssnabbe före detta Floridamålvakten lanseras som en kandidat till Hart Trophy, som tilldelas ligans mest värdefulla spelare.

– Roberto har varit fantastisk hela säsongen, säger forwarden Matt Cooke till Canucks Radio. Att ha honom därbak ger oss ett fantastiskt självförtroende. Vi vet att han kan vinna matcher åt oss även de kvällar när vi inte är på tå.

Vancouver toppar Northwest division, tre poäng före Minnesota Wild som förlorade nattens drabbning (1-4) med Calgary Flames.

Läs också:

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM