Foppa – Flyers nye kapten

”Det är absolut något som jag har velat göra”

Foto: PONTUS HÖÖK
Ökat ansvar Peter Forsberg är smickrad över kaptens-titeln.
HOCKEY

Peter Forsberg.

Där har ni Philadelphia Flyers nye kapten.

I dag utsågs han som väntat till Keith Primeaus efterträdare.

– Peter är det självklara valet, säger general managern Bobby Clarke.

När det stod klart att Philadelphias Keith Primeau inte återkommer till ishockeyn efter hjärnskakningen han ådrog sig förra säsongen så har det spekulerats i vem som skulle överta C-et i Flyers.

Ett namn har nämnts flitigare än andra.

– Peter är inte bara vår bäste spelare, han har också vunnit Stanley Cup. Han är tillräckligt erfaren för att veta vad som krävs för att vinna. Det var inte ett svårt val för oss, säger Bobby Clarke.

Foppa själv säger att han är smickrad.

– Det är absolut något som jag velat göra. Jag har spelat länge i ligan och det kommer att kännas bra, säger han till TSN.ca.

Peter Forsberg, 33, har förutom två Stanley Cup-titlar även två OS-guld på meritlistan. Han säger att kaptens-titeln medför ett ökat ansvar – men att han har goda förebilder.

– Jag hade Joe Sakic som kapten i Quebec och Colorado och jag har lärt mig mycket av honom. Jag har spelat med flera stora spelare och ledare så förhoppningsvis har jag lärt mig en del genom åren.

Till alternerande kaptener utsågs Simon Gagne och Derian Hatcher.

Med Forsberg har Sverige sex lagkaptener i NHL i vinter.

Daniel Alfredsson (Ottawa), Mats Sundin (Toronto), Nicklas Lidström (Detroit), Mattias Norström (Los Angeles) och Markus Näslund (Vancouver) ska leda sina lag i år.

Rickard Westman