Forsberg avvaktar kontrakt

"Jag hoppas att den vill ha mig kvar"

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK

Trots att Peter Forsberg ännu inte spelat match efter sin senaste operation, vill Philadelphia förlänga kontraktet med honom redan nu.

Men Foppa avvaktar.

– Jag vill först känna efter hur foten känns, säger han.

Nyligen blev Peter Forsberg utsedd till lagkapten i klassiska Philadelphia Flyers och att klubben uppskattar svensken råder ingen tvekan om.

Redan nu vill klubben förlänga kontraktet med Foppa – trots att han inte spelat en enda match efter sin komplicerade fotoperation i våras.

Philadelphias general manager Bobby Clarke har frågat Foppa om en förlängning, men han vägrar prata kontrakt – trots att han skulle garanteras runt 100 miljoner kronor för två nya år med Philadelphia.

– Jag har sagt åt honom (Bobby Clarke) att jag först vill känna efter hur foten känns innan jag bestämmer mig. När jag väl kommer i gång får vi se om jag är värd pengarna klubben vill ge mig, säger Peter Forsberg till Courier Post.

”Jag vill inte lämna”

Nyligen skrev Foppas radarkompis i Philadelphia Simon Gagne ett långtidskontrakt med klubben och han förklarar för tidningen.

– Jag är inte dum. Jag pratade med Peter innan jag skrev på och med Clarke också, så klart. Clarke sa att han skulle prata med Peter om en förlängning. Hela laget vill att det ska ske snabbt, säger Simon Gagne.

Peter Forsberg har gjort rekordsnabb comeback efter sin fotoperation och i natt gör han comeback mot Ottawa i en träningmatch.

Foppa säger till tidningen:

– Jag vill inte lämna klubben. Jag hoppas att den vill ha mig kvar.

Lita på att vi kommer att få se Peter Forsberg i NHL ytterligare ett par säsonger.

Förutsatt att skadan läker som planerat, vill säga.

Patrik Thornéus