Full kontroll

Yoga ska hjälpa Henke få ordning på musklerna

Foto: Pontus Höök
HOCKEY

Henrik Lundqvist saknade bostad.

Då ryckte Jaromir Jagr in som hjälpsam samarit.

- Nu bor vi ihop i hans lägenhet. Hur schysst som helst, säger Henrik Lundqvist.

NHL-säsongen närmar sig med stormsteg.

4 oktober kör ligan igång.

En som är redo att ta steget till den yttersta stjärnnivån är New York Rangers Henrik Lundqvist.

Men då krävs det att han blir kvitt huvudvärken som störde honom i slutspelet i våras.

Lundqvist spände käkarna när han sov som gjorde att han fick huvudvärk och även försämrad syn - givetvis mycket arbetsamt om man är hockeymålvakt.

- Jag tar en medicin som ska få käkarna att slappna av. Och sedan går jag på yoga för att få kontroll på alla muskler, säger Henrik Lundqvist.

Under Rangers träningsläger har Lundqvist saknat lägenhet. Hans nyinköpta lya på 22:a våningen på norra Manhattan har nämligen renoverats och på torsdag är det dags för inflyttning för Henrik och hans sambo Therese.

Sambo med Prucha

Men Lundqvist har definitivt inte behövt vara hemlös under träningslägret. Världsstjärnan Jaromir Jagr har öppnat stora famnen och erbjudit Lundqvist och Petr Prucha att bo hos honom.

- Lägenheten är jättestor och jag tror Jagr bara tycker det är roligt att vi är här. Många har nog en felaktig bild av Jaromir Jagr, han är hur snäll och schysst som helst. Sedan är han egen, men det måste han nog vara - han hade inte blivit den otroliga hockeyspelare som han är annars, säger Lundqvist.

Jagr har inte krävt någon hyra eller någon annan typ av ersättning av hans tillfälliga sambos.

- Vi får väl bjuda honom på middag som tack för hjälpen, säger Lundqvist.

Men flytten till Manhattan har inte bara varit en dans på rosor. Lundqvist har snabbt fått bekanta sig med trafikkaoset.

- Det är omöjligt att parkera bilen. Fullt överallt. Jag har till och med fått bilen bortbogserad en gång, säger Lundqvist.

Tomas Ros