Ny succé för Foppa i natt

Tre assist av supersvensken

HOCKEY

Peter Forsberg fortsätter att övertyga efter skadecomebacken.

I natt noterade Flyers-kaptenen för tre assist i mötet mot New Jersey Devils.

Philadelphia förlorade med 4–5, men matchen rapporteras ändå ha varit ett skönt formbesked för Forsberg som stod på isen i en matchsituation för tredje gången sedan fotoperationen i våras.

”Foppa”spelade först fram Mike Knuble till 2–1 i powerplay och den svenske superstjärnan låg sedan bakom Flyers-lyftet till 4–1 via två assist till Simon Gagnés två mål.

New Jersey lyckades dock vända matchen och avgjorde mötet i den avgörande straffläggningen.

Uppåt för Foppas, alltså – men backen Lars Jonsson tvingades lämna isen efter endast fem byten med en fotledsskada.

Noterbart från nattens träningsmatcher:

Johnny Oduya fortsätter att övertyga i Devils, den förre Djurgårds och Frölunda-backken spelade 25 minuter mot Philadelphia – mest av alla i New Jersey.

Daniel Alfredsson, som missat större delen av Ottawas träningsläger på grund av en ljumskskada, låg bakom tre av målen i 5–2-seger över Montréal Canadiens.

Niklas Kronwall stod för två assist när Detroit bortaslog Tampa Bay Lightning med 4-1. Även Andreas Lilja och Jonathan Ericsson, med ett förflutet i Södertälje, fanns på isen för Detroit.

I Detroits laguppställning fanns även Andreas Lilja - och Jonathan Ericsson. Den tidigare Södertäljebacken, som inte platsade i elitserien i fjol, har alltså inte skickats ned till farmarlaget Grand Rapids Griffins ännu.

Sportbladet.se ([email protected])