Foppa efter ny smäll i natt: Alla mår dåligt

Heroisk insats av Flyers – men Suddens Toronto vann ändå

HOCKEY

NEW YORK

Nu är det synd som Philadelphia Flyers.

Laget gjorde en heroisk insats i Toronto i natt och förtjänade verkligen segern.

Men på grund av den sortens oflyt bara ett lag i verklig motgång kan ha blev det ändå förlust med 1-4.

– Det är tufft för alla just nu, inte bara för mig. Alla mår dåligt.

– Men jag kommer att kämpa ännu hårdare, sa Foppa efter matchen.

Foto: REUTERS
TUNGT, FOPPA Peter Forsberg och Flyers åkte på en ny förlust i NHL i natt.

Det var en rätt märklig tillställning i Air Canada Center.

I första perioden dominerade Maple Leafs fullständigt. Mats Sundin & co var i princip parkerade i offensiv zon i 20 minuter och att det inte stod mer än 1-0 i första pausen berodde enbart på att finske Antero Nittymäki spelade som en gud.

Sedan blev det precis tvärtom.

Bara Toronto-keepern Andrew Raycroft hindrade ett ursinnigt attackerande Philadelphia – plötsligt pånyttfött – från att döda matchen.

Skottstatitisken, 17-3 i Flyers favör, säger något om det brutala övertag Pennsylvania ryckte åt sig – men inte kunde utnyttja.

Tredje akten blev jämnare, men Flyers fortsatte kämpa lika heroiskt och skapade fem minuter från slutet ett rent oerhört tryck mot Toronto-kassen.

Det blev dock som det brukar bli för lag som befinner sig i svåra uppförslut; ett par eländaiga kontringspuckar i baken istället och så var kvällen pajad.

Bittert för Peter Forsberg och hans lagkamrater, förstås. De förtjänade verkligen segern i den här matchen. Men den saken är säker – orkar de jobba lika besinningslöst hårt även i fortsättningen, då kommer de att kunna rädda den hittills förskräckliga säsongen.

Johan Hedberg vann sin tredje match i rad i Atlanta-kassen. 5-3 mot Boston, efter hat trick av Kovalchuk, innebär att Thrashers befäster sin ställning som östra divisionens topplag vid sidan av Buffalo Sabres.

Ottawa fortsätter däremot vingla. Daniel Alfredsson satte ett tidigt ledningsmål borta mot Washington i natt, men det hjälpte inte.

Capitals kom tillbaka och vann till sist på övertid.

Andreas Karlsson hade en fin kväll när Tampa Bay sopade till New York Islanders med 5-1. Först tryckte ”Pastorn” själv 1-0 – hans andra för säsongen – och sedan spelade han fram till Perrins 5-1-balja.

Det ser ut som att Leksands och HV 71:s förre målkung etablerat sig i NHL på allvar nu.