Los Angeles fick äntligen vinna på bortais

Men nära att Mattias Norström ställde till det

HOCKEY

Efter en stark forcering i sista perioden var det ytterst nära att Colorado fick till en kvittering i nattens målrika drabbning med Los Angeles.

Men gästande Kings lyckades hålla ifrån, trots att man fick lagkaptenen Mattias Norström utvisad i det kritiska slutskedet.

– I natt gick studsarna vår väg, säger Los Angeles Sean Avery.

Foto: AP
Efterlängtad seger LA Kings Sean Avery (till vänster) jublar efter ett av sina mål i natt. Segern mot Colorado var Kings första på sex bortamatcher.

Efter fem raka förluster på bortaplan såg Los Angeles ut att gå mot en komfortabel seger på bortaplan mot Colorado. Inför den sista perioden ledde gästerna med 5-2 efter bland annat två poäng av succérookien Anze Kopitar.

Ett tidigt reduceringsmål av hemmalaget satte dock åter nerv på tillställningen, och när veteranen Joe Sakic pricksköt 4-5 i powerplay med åtta minuter kvar var det match igen.

Sean Avery och Tyler Arnason gjorde sedan varsitt mål för Los Angeles och Colorado vilket innebar ställningen 6-5 till gästerna inför slutskedet.

Då blev Mattias Norström utvisad.

Kings lagkapten fick sätta sig i utvisningsbåset efter spel med hög klubba och Colorado kunde spela med en man mer sista minuten och 17 sekunderna.

Men Colorado lyckades inte utnyttja sitt övertag och Los Angeles kunde bryta sin trista bortasvit.

- Vi försöker göra mål och vinna matcher. Vi har kämpat hårt och studsarna har inte gått vår väg, men i kväll gjorde dem det, sade Sean Avery till AP efter matchen.

Förutom det viktiga 6-4-målet i tredje perioden gjorde Avery även 3-2-målet i andra perioden, i spel fyra mot fem (!).

– Vi hade en del defensiva psykbryt, även om de också spelade bra. Men målet de gör i numerärt underläge, sådant får bara inte hända, sade Colorados Peter Budaj efter matchen.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM