Sudden skadad: "Jäkligt ont"

Foto: Jimmy WIXTRÖM
HOCKEY

Mats Sundin tror att han är tillbaka från sin skada snabbare än läkarna i Toronto säger.

- Ja, de har sagt tre till fyra veckor. Men jag har bra läkkött så jag tror det kommer gå snabbare än så, säger Sudden.

Det var i matchen mot Philadelphia natten mot tisdag som Sudden fick en tackling av Flyers forward Ben Eager.

- Jag kom runt deras kasse i första perioden och hade en av deras backar i ryggen. Så jag såg honom aldrig komma. Det small ungefär vid tekningscirkeln och armen kom i kläm mot klubban på något sätt. Jag kände att det snärtade till underarmen och det gjorde jäkligt ont, berättar Sudden på telefon från villan i Toronto.

Trots smärtan spelade Sudden klart hela matchen, två hela perioder till. Dessutom avgjorde han matchen med att spela fram Nik Antropov till matchavgörande 2-1 efter 7.18 i tredje perioden.

"Lite trasigt"

- Självklart hade jag ont hela matchen, men det känns på ett annat sätt då du är uppvärmd och inne i matchen. Men efteråt började det göra jäkligt ont.

När läkarna tittade på högerarmen kom förklaringen.

- Ett ledband är delvis av och delar av en muskel som fäster i armbågen har slitits av lite. Det är lite trasigt därinne.

Så nu går du i bandage?

- Nej, jag har bara lite tryckförband för att hålla nere svullnaden.

Det måste kännas trist då det gått så bra för dig och laget?

- Ja, det är aldrig roligt att bli skadad, men det positiva är att jag slipper operation. Det handlar bara om att vila och jag vet att jag brukar läka ihop snabbare än prognoserna säger. Nu har vi match torsdag-lördag och sedan är det ett uppehåll till nästa torsdag. Så jag tror inte jag kommer missa så många matcher.

"Rolig hockey"

Förklaringen till att det gått så bra för dig och Toronto?

- Personligen har det känts bättre än på, ja, jag vet inte hur länge. Jag får mer istid än tidigare och vi spelar en rolig, tempofylld hockey under nye tränaren Paul Maurice.

Är du förvånad att Philadelphia går så tungt?

- Ja, jag tycker de har ett minst lika bra lag som många andra i vår Conference.

Mats Wennerholm