”Foppa” sjuk – avstod träning

Riskerar missa nattens match

HOCKEY

Peter Forsberg missar troligen nattens match mot topplaget Buffalo.

Den hårt prövade lagkaptenen för NHL:s sämsta lag Philadelphia är sjuk i influensa och var inte med på fredagens träning.

Philadelphia har fått en hemsk start på årets NHL-säsong med elva förluster på 15 inledande matcherna. I fjol dröjde det enda till den 19 januari innan Philadelphia noterade säsongens elfte förlust.

Varken byte av coach eller ändringar i de olika kedjorna har fått fart på laget.

- Det har sett likadant ut match efter match, säger Forsberg till AP.

Forsberg missar alltså troligen nattens match mot Buffalo på grund av sjukdom. Han har också haft problem med sin högerskridsko under säsongen. ”Foppa” opererade högervristen i somras och har sen dess haft problem att hitta en skridsko som känns bra på foten.

Forsberg blir free agent till sommaren och spekulationerna kring honom och hans framtid i Philadelphia blir allt fler. Det spekuleras främst i att klubben tänker bygga upp ett nytt lag för framtiden och därmed trada svensken, detta tillbakavisas dock både av Forsberg och klubbens ägare som säger att man arbetar på ett nytt kontrakt.

Men i kvällens match får troligen hans lagkamrater klara sig utan hans hjälp.

- En seger skulle ge oss något att bygga runt, men det kommer att bli 60 långa minuter. Buffalo kommer att spela tufft och försöka köra över oss som de gjort två gånger tidigare i år. Det bryr sig inte om vår situation, säger Simon Gagne.

Patrick Kipler