Specialskyddet som ska ta Foppa tillbaka

Fotproblemen stoppade Forsberg på nytt – nu testar Flyers-kaptenen nytt skydd

HOCKEY

Peter Forsbergs NHL-mardröm fortsätter.

I natt förlorade Flyers på nytt – helt utan Foppa.

Den svenske stjärnan har flugits till en specialistläkare i Cleveland för att ta fram ett nytt specialskydd till den spökande högerfoten.

Foto: Pontus Höök
Missade ny match. Peter Forsbergs skadeproblem fortsätter – i natt missade han ytterligare en match, en stukad fot har tvingat fram en blixtresa till en specialist i Cleveland där ett specialskydd tagits fram.

Philadelphias 2–3-smäll borta mot Pittsburgh i natt ökade på skräckraden till sex raka förluster och etsar fast Flyers som hela NHL:s sämsta lag.

Problemen för den hårt prövade organisationen är stora just nu – med den störste fixstjärnan helt utanför laget. Peter Forsberg, 33, som missade lördagens möte mot Buffalo på grund av en influensa, missade sin andra raka match.

Anledningen: Högerfoten fortsätter att spöka efter sommarens komplicerade operation. Redan i förra veckan besökte Forsberg läkaren som opererade honom i somras – och nu har Foppa träffat ytterligare en läkare.

Hos specialisten Brian Donley har en ”specialsula” arbetats fram som ska förhindra att foten rör sig för mycket inne i skridskon – och Flyers-ledningen hoppas att ett test ska göra Forsberg redo för match igen.

– Peter var väldigt optimistisk och sa att det kändes väldigt bra utanför isen, men självklart, det stora testet blir när han går på is, säger Philadelphias läkare Jim McCrossin till lagets hemsida.

Enligt tidigare uppgifter skulle Forsberg kunna vara spelklar till onsdagens möte mot Anaheim.

ARTIKELN HANDLAR OM