Renneys tokspel väckte Lundqvists Rangers

Rangers-coachen om utskällningen: Jag har nog inte varit så passionerad på hela säsongen

HOCKEY

0-2 hemma mot New Jersey Devils inför tredje perioden.

Då skällde New York Rangers coach Tom Renney ut sina spelare efter noter i omklädningsrummet.

– Det var ingen musikal direkt. Jag har nog inte varit så passionerad under hela året, sa Renney till AP.

Henrik Lundqvist & Co lyssnade – 0–2 vändes till 3–2.

På 90 magiska sekunder.

Foto: AP
Stängde igen. Henrik Lundqvists Rangers var illa ute mot Devils i natt – men efter en rejäl utskällning av egna coachen vände stjärnlaget matchen.

Vad han än sa så gav det omedelbar effekt och Rangers gjorde tre mål på en och en halv minut inför en överlycklig publik. Jaromir Jagr, den tjeckiske poängkungen, reducerade och kvitterade inom loppet av 26 sekunder.

Shanahan avgjorde – med sitt 14:e för säsongen

När sedan Brendan Shanahan med sitt 14:e mål för säsongen satte 3-2 en dryg minut senare stod publiken upp och skrek hånfullt "Mar-ty Mar-ty" till Devils 34-årige målvakt Martin Brodeur som uppgivet hängde med huvudet. Devils tog sig samman efter Rangers målchock och avslutade matchen bra, men Henrik Lundqvist spelade stabilt och räddade totalt 20 skott.

Jagr hyllad av Havel

Bortalaget hade i de två första perioderna skaffat sig ett grepp om händelserna och när Brian Gionta, 27, styrde in Patrik Elias skott så såg det ut som om en typiskt målsnål Devilsseger var på väg, speciellt då Rangers var långt ifrån bra.

– Alla visste att vi inte spelade bra, sa Jaromir Jagr.

Båda lagen har lagkaptener från Tjeckien (Jagr och Elias) och kanske var det därför den före detta presidenten Vaclav Havel var på plats i Madison Square Garden.

Stefan Mellerborg ([email protected])