”Det var viktigt för vårt självförtroende”

Foppa spelade med specialskydd i succécomebacken i natt – målskytt direkt

HOCKEY

Högerfoten höll.

Med hjälp av en skräddartillverkad stödskena kunde Peter Forsberg i natt göra comeback efter sina skadeproblem – och det slutade med succé.

”Foppa”, 33, gjorde ett mål och en assist när Philadelphia Flyers tog en övertygande seger med 7-4 över Anaheim Ducks.

Toppen mot botten. Inför nattens drabbning mellan Anaheim och Philadelphia skilde det 22 poäng mellan lagen. På isen hade hemmalaget Ducks dock svårt att motivera glappet. Anförda av en spelsugen Peter Forsberg bjöd Philadelphia på en gnistrande förstaperiod, som slutade hela 5-2 i Flyers favör.

Det var ett övertag som Flyers aldrig släppte.

– Vi är väldigt glada över att äntligen få vinna. Vi har inte gjort det på väldigt länge, så det var det kändes skönt, säger ”Foppa” till AP efter Flyers första seger på sex matcher.

– Det är viktigt för vårt självförtroende. Vi har spelat bättre på sistone än vi gjorde i början av säsongen.

Spelade fram Gagne

Den svenske lagkaptenen sköt Flyers 3-1-mål. Det var ett handledsskott som hittade in i nät via axeln på Jean-Sebastien Giguére i Anaheimmålet efter 13.02 av den första perioden. Giguére övergav sin kasse efter Mike Knubles 4-1. Ersättaren Ilya Bryzgalov fick en jobbig start på sitt inhopp. Det dröjde bara en minut efter den ryske målvaktens inträde innan Peter Forsberg spelade fram Simon Gagné till 5-1.

”Foppa” var tillbaka på isen med en stödskena för att ge stadga åt sin opererade högerfot. Han besökte tidigare i veckan en specialist i Cleveland för att undersöka foten.

– Vi har klurat ut vad problemet är, nu måste vi bara hitta en lösning på det, kommenterar Forsberg. Jag tappade balansen över allt, jag låg mer på isen än jag stod upp. Det är definitivt inte hundra procent, men det kändes mycket bättre i kväll.

Över lag gjorde Flyers svenske kapten en riktigt stark match. Han var delaktig både offensivt och defensivt och spelade fysiskt.

– Han har inte åkt skridskor sådär bra på hela säsongen. Det var verkligen imponerande att se, sade expertkommentatorn Brent Severyn, tidigare lagkamrat till ”Foppa” i Colorado, i AM 830:s radiosändning från matchen.

Samuel Påhlsson låg bakom Ducks reducering till 2-5. Men trots att Påhlsson och hans lagkamrater vann skottstatistiken med förkrossande 41-16, var laget aldrig riktigt nära att hota Flyers.

– Det var inte mycket som fungerade för oss i kväll. Vi jobbade inte tillräckligt hårt och alla våra utvisningar tog ut oss ur matchen redan i första perioden, sade Ducks coach Randy Carlyle till Sports Network.

Uffe Bodin ([email protected])