Markus Näslund tvåmålsskytt när Vancouver vann

Elva månader sedan ”Mackan” gjorde två mål i en och samma match

HOCKEY

Markus Näslund tog sitt ansvar som lagkapten för Vancouver Canucks när St Louis Blues besegrades med 4-2 (1-1, 2-0, 1-1) hemma i GM Place.

Canucks som haft en tuff period på senare tid vann bara för andra gången på åtta matcher. Det var dock St Louis Blues Doug Weight som stod i fokus i inledningen av matchen.

35-årige Weight - som spelade i sin 1 000:e NHL-match - gav bortalaget ledningen med sitt första mål för säsongen. Brendan Morrison kvitterade - assisterad av Mattias Öhlund - innan det var dags för Markus Näslund att i den andra perioden kliva in i handlingen.

Canucks lagkapten åkte runt backen Bryce Salvador och kunde ur snäv vinkel lyfta in pucken bakom Blues reservmålvakt Jason Bacashihua efter 6:17.

Elva månader sedan sist

Med två minuter kvar av den andra perioden gjorde Näslund sitt andra mål för kvällen - säsongens nionde - när han lyfte in pucken över axeln på en skymd Bacashihua. Det var första gången sedan den 23 december 2005 som Markus gjorde två mål i en och samma match.

Han var i den tredje perioden inte långt borta från att göra sitt första hattrick på nästan tre år, men målvakten räddade. Mattias Öhlund och Henrik Sedin svarade för två målgivande passningar var.

Stefan Mellerborg ([email protected])