Här spårar NHL-mötet ur – och Johan Hedberg börjar slåss

Washington vs Atlanta förvandlades till boxningsmatch

HOCKEY

Matchen mellan Washington och Atlanta spårade ur.

Då lämnade till och med Johan Hedberg sin kasse för att försvara sina lagkompisar.

Notan slutade på 176 utvisningminuter.

Tuffa tag. Johan Hedberg och Shane Hnidy stoppar Washington-stjärnan Alexander Ovechkin bryskt. Mötet Atlanta–Washington utvecklades till en boxningsmatch – med en utvisningsnota på 176 minuter.

Ishockeymatchen var redan avgjord till Atlanta Thrashers fördel. Det hindrade inte spelarna på isen att göra upp i en helt annan sport – boxning.

Med en dryg minut kvar av mötet i Verizon Center i Washington fylldes isen med klubbar, handskar, hjälmar och en och annan blodpöl.

Det som började som en mindre uppgörelse mellan Washingtons back Shaone Morrison och Atlantas forward Steve Rucchin, fick stora efterverkningar. När krutröken hade lagt sig hade domarduon Dave Jackson och Tom Kowal delat 176 utvisningsminuter – varav 144 under matchens sista minut.

”Frustrerande match”

– Det var en frustrerande match. Vi var inte nöjda med hur matchen utvecklade sig, då händer sådant här. Det är en del av sporten, säger Washingtons Ben Clymer till AP.

En som inte tvekade att ge sig in i stridens hetta var Johan Hedberg. Atlantas svenske målvakt, som hade gjort ännu en stark insats mellan sina stolpar, lämnade sin målgård för att ge sina lagkamrater understöd i bråket.

För Hedberg slutade det dock bara med en tvåminutersutsvisning – i stark kontrast till Washingtonbacken John Erskine, som hann samla på sig en halvtimme i syndabåset.

Även lagens bägge coacher, Washingtons Glen Hanlon och Atlantas Bob Hartley, hamnade i luven på varandra. Dessa båda herrar höll sig dock till rent verbala attacker.

– Det är rätt svårt att förneka det med fem kameror i byggnaden, konstaterar Hanlon. Det är sådant som sker i stridens hetta. Det är hockey.

”De försöker plocka huvudet av en 21-årig kille”

Washingtoncoachen la emellertid den största skuldbördan på motståndarlaget.

– De försöker plocka huvudet av en 21-årig kille (Mike Green) som blöder och Ilya Kovalchuk tar tag i gallret på vår kapten och skakar det. Våra spelare ger igen. Vad i helsicke skulle de annars göra, undrar Glen Hanlon.

Matchen då? Atlanta vann med 4-2.

Uffe Bodin ([email protected])