”Sudden” tillbaka igen – då buades Toronto ut

Kaptenens mål i comebacken hjälpte inte Toronto: Boston hade mycket mer energi än oss

Foto: AP
Må direkt. Mats Sudin levererade direkt i sin comeback...
HOCKEY

Mats Sundin var tillbaka i NHL-hetluften i natt efter tre veckors skadefrånvaro.

”Sudden” gjorde mål direkt – men Toronto buades ändå ut av delar av den kräsna hemmapubliken efter 1-3 mot Boston.

– De hade mycket mer energi än oss, sa Toronto-kaptenen efter förlustmatchen.

Foto: Gettty Images
...men det hjälpte inte. Toronto förlorade hemma mot Boston med 1–3 – och blev utbuade av delar av publiken.

Mats Sundin gjorde comeback efter tre veckors skadefrånvaro när hans Toronto Maple Leafs föll med 1-3 hemma mot Boston Bruins. 35-årige Sundin - som inför matchen inte spelat sedan vinsten över Philadelphia Flyers den 6:e november på grund av en armbågsskada - var dock ringrostig när han gick på isen i Air Canada Centre.

- Det kändes att jag inte spelat på tre veckor. Armen kändes bra, men farten på benen, timingen och puckkontrollen kommer att ta några matcher att få tillbaka.

Boston Bruins tog en tvåmålsledning i den första perioden, men Mats Sundin kunde slå in en retur bakom Bruins målvakt Tim Thomas med 7.56 kvar av den tredje perioden.

Målet var Sundins nionde för säsongen och gav hemmapubliken hopp om åtminstone en poäng. Hoppet släcktes dock några minuter senare när Brad Boyes styrde in 1-3 bakom Andrew Raycroft i Torontos mål.

– Dom spelade bättre än oss i den första perioden och oavsett mot vilket lag som man ligger under med några mål mot så är det tufft att komma tillbaka, sa Sundin.

Stefan Mellerborg

ARTIKELN HANDLAR OM