Sedinarnas dröm-kedjekamrat: Jagr

”Det vore fantastiskt att spela med honom”

HOCKEY

I en intervju med amerikanska ESPN svarar NHL-proffsen och bröderna Sedin på frågor om sin uppväxt, livet i NHL och framtidsplanerna.

– Det vore fantastiskt att spela med Jagr, även om vi har roligt med Markus just nu, säger Daniel, som liksom brodern kan tänka sig att stanna i Vancouver karriären ut.

Foto: AP CP
Succé-bröder Tvillingarna Sedin skulle gärna spela med Jaromir Jagr.

Henrik och Daniel Sedin kan inte klaga på omgivningen i sin nuvarande kedja.

Tillsammans med lagkaptenen Markus Näslund bildar bröderna en av NHL:s giftigaste anfallsvapen.

Drömma är dock tillåtet och på frågan vem av NHL:s spelare bröderna helst skulle vilja spela ihop med är svaret unisont:

– Jag säger Jagr. Han är en stor spelare, säger Henrik till ESPN.

Daniel fyller i:

– Han är verkligen i form just nu och det vore fantastiskt att få spela ihop med honom. Men vi har roligt med Markus också.

”Älskar Vancouver”

Sedan flytten till NHL har de 26-åriga tvillingbröderna varit Vancouver trogna. Och kanske blir spelarna kvar i klubben karriären ut.

– Vi älskar Vancouver och det är här vi vill vara, säger Daniel.

Tillvaron i NHL kan dock snabbt ändras och Sedinarna fruktar ett möjligt framtidsscenario, att någon av bröderna tradas bort till en annan klubb. Det skulle i så fall vara första gången sedan åttaårsåldern spelarna splittras.

– Jag tänker inte så. Och jag hoppas att det inte händer. Vi tycker om att spela tillsammans. Men vem vet vad som händer när vi blir äldre, avslutar Henrik.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM