Vinst för Forsbergs Philadelphia

HOCKEY

Philadelphia besegrade Atlanta med 5-2 under lördagens NHL-möte. Peter Forsberg noterades för en assist när han hjälpte Simon Gagne vid ett mål tidigt i den tredje perioden. Philadelphia låg under efter matchens andra period, men i och med Gagnes mål lossnade allt. Det kom att bli ytterligare tre mål för Philadelphia innan slutsignalen deklarerade att laget återigen vunnit över Atlanta. Lagen möttes senast förra söndagen, en match som slutade 2-1 till Philadelphia.

Los Angeles bortavann över Florida med 7-0. Trots att Los Angeles varit det lag med sämst resultat på bortaplan under säsongen, passade laget på att utklassa Florida, som varit starkt på hemmaplan. Los Angeles ledde med 3-0 i mitten av den första perioden. Floridakeepern Ed Belfour plockades av isen strax därefter, sedan han släppt in tre av sex skott. Belfour ersattes av Alexander Auld som släppte in fyra av de sjutton skott han fick på sig.

Floridas lagkapten Olli Jokinen kommenterade förlusten för NHL:s officiella hemsida. "Jag kan fortfarande inte tro att något sånt här händer. Det är svårt att ens tänka på slutspel när vi spelar så här".

TT