Henke straffad – mot lillebror

Strafförlust trots stark Rangers-insats

HOCKEY

NEW YORK

Heartbreaking, Henrik Lundqvist.

I natt gjorde New York Rangers en riktigt bra match.

Men det blev ändå torsk mot ärkerivalen New Jersey – på straffar.

Foto: AP
avgörandet Brian Gionta var den ende som lyckades göra mål under straffarna.

Allt de frustrerade Rangers-fansen inte fick se från hemmaspelarna på Garden i söndags mot Detroit Red Wings visade blåskjortorna istället mot New Jersey Devils ute i Continental Airlines Arena i natt.

Hjärta. Dedikation. Offervilja. Fysik. Vilja att gå rakt på mål . Mod.

Lagmaskin

Periodvis spelade de faktiskt med desperationen hos ett lag indraget i ett Stanley Cup-race och med lite mer av det flyt ett lag i uppförsbacke aldrig förunnas hade Rangers vunnit.

Men lagmaskinen New Jersey, ledd av en Martin Brodeur som alltid spelar på topp när han möter storebröderna från andra sidan Hudson-floden, lyckades med sedvanligt lugn och disciplin tvinga fram både en förlängning och – trots att Rangers under ett power play på övertid formligen radade upp chanser – straffar.

Magnifik tidigare

Såna har Henrik Lundqvist som bekant varit magnifik på tidigare under säsongen, men Rangers har inte längre gudarna med sig i de momenten heller. Brian Gionta satte kvällens enda straff och så var ännu en dag förstörd för Broadways haltande hjältar.

Förhoppningsvis kan ”Henke” och hans lagkamrater ändå krama lite nytt självförtroende ur den här insatsen och fortsätta spela på samma nivå i kommande matcher. I så fall ska det just nu oroväckande långa avståndet till slutspelsstrecket trots allt kunna ätas in.

Bremberg-klass

Det fanns ytterligare några detaljer att glädjas åt mot Devils.

Jaromir Jagr gjorde sin bästa match på en månad och återfanns för första gången sedan gud-vet-när i målprotokollet. Att han kommer igång igen är helt avgörande för Manhattan-laget.

Sean Avery, det kontroversiella förvärvet från LA Kings, visade med eftertryck att han kommer att bli en injektion i Rangers. På alla sätt och vis...

Coachen Tom Renney visade äntligen lite kreativitet och

kastade kontinuerligt om i formationerna. Jagr spelade med snart sagt varenda forwardskollega, vilket gjorde det svårare för Devils att möta honom med ”rätt” skugga hela tiden.

New Jerseys svensk, Johnny Oduya, gjorde för övrigt en strålande match – och inte bara defensivt. Hans förarbete till Zack Parises 2-1-balja höll rena Fredrik Bremberg-klassen...