Nio Sedin-poäng i natt

”De spelade som två magiker”

Foto: ap
livsviktig seger När det behövdes som mest klev båda bröderna Sedin fram och ledde Vancouver till vinst.
HOCKEY

Säsongens viktigaste match.

Då klev tvillingarna Sedin fram med råge. Tillsammans producerade duon nio poäng. Fem av dem kom från Daniel Sedin, vars hattrick säkrade en 5-2-seger över Edmonton Oilers.

– De verkar vara vårt favoritlag, säger Daniel.

Det var många Canucksspelare som hängde med huvudena efter helgens förlust mot Calgary. Dels hade Vancouver gjort en av sina sämre matcher för säsongen, dels tappade man viktiga poäng i den granithårda kampen om de sista slutspelsplatserna i Western conference.

Nattens möte med nästa divisionsrival, Edmonton Oilers, var således livsviktig.

”Fantastiskt”

Den utmaningen tog tvillingarna Sedin på största allvar. Daniel Sedin stod för karriärens mest produktiva match när Oilers besegrades med 5-2. Hans fem poäng (3+2) var snäppet vassare än tvillingbrorsan Henriks fyra assist.

– Fantastiskt! De spelade som två magiker där ute i kväll, utbrast expertkommentatorn Tom Larscheid på radiokanalen Team 1040 efter slutsignalen.

För tvillingarna Sedin har Edmonton blivit ett av de NHL-lag de verkligen trivs att spela mot. Daniel Sedin har gjort sex mål och fem assist på sju matcher mot just Oilers den här säsongen.

Näslunds 102:a PP-mål

– Första åren hade vi svårt mot både Calgary och Edmonton, men nu verkar de vara våra favoritlag, säger Daniel Sedin till Team 1040 och passar på att ge cred till kedjekamraten Taylor Pyatt, som fyllt tomrummet efter fjolårets radarpartner Anson Carter:

– Alla tittar på hans målskörd, men han är i det närmaste en komplett spelare som arbetar hårt över hela isen. Han öppnar upp mycket yta för mig och Henrik.

I skuggan av Sedinarna gjorde Markus Näslund en fin insats. Vancouverkaptenen gjorde lagets 2-1-mål i den andra perioden. Det var Näslunds 102:a powerplay-mål under sina år i klubben.

Därmed tangerade han Tony Tantis klubbrekord.

Uffe Bodin ([email protected])