Steen-skott förde Toronto till seger

”Det var stort för oss”

HOCKEY

Ett Steenskott förde Toronto till ännu en seger.

I natt kom lagets femte raka vinst efter All Star-uppehållet. Detta efter att Alexander Steen avgjort bortamötet med St. Louis med sitt 2-1-mål.

Alexander Steens elfte mål för säsongen kom i slutskedet av den andra perioden. 22-åringens passningsförsök mot Jeff O’Neill styrdes in i eget mål av St. Louis målvakt Manny Legace.

Den stora spelaren för Toronto under den senaste tiden har emellertid varit målvakten Andrew Raycroft. Så också i natt.

Raycroft bibehöll 2-1-ledningen åt Toronto med en omänsklig räddning i den tredje perioden. Bill Guerin hade ett till synes öppet mål att skjuta på när Raycroft på bästa Gianluigi Buffon-manér kastade sig från stolpe till stolpe och plockade pucken.

– Det var stort för oss. Att veta att Raycroft är så het ger oss mycket mer självförtroende, säger Alexander Steen till AP.

Mats Sundin hade en assist på Alexei Ponikarovskys 1-0. Torontokaptenen centrar just nu en skrämmande stor kedja med fyrtornen Ponikarovsky från Ukraina och Nik Antropov från Kazakstan.

Toronto Maple Leafs är inblandat i ett mycket raffinerat race om en av de sista slutspelsplatserna i Eastern conference. Efter nattens seger i St. Louis ligger laget fortfarande kvar på niondeplatsen, strax under slutspelsstrecket. Men numera skiljer det bara fyra poäng till fyran Montréal.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM