Reprisen misslyckades

Forsbergs straff träffade stolpen

Foto: Reuters
HOCKEY

Reprisen från Lillehammer 1994 gick inte hem.

Peter Forsbergs straff tog i stolpen.

Istället fick den i normala fall straffsumpande Sidney Crosby iklä sig hjälterollen när Pittsburgh slog Philadelphia med 5-4.

Peter Forsberg börjar i allt större grad se ut som den spelare vi är vana vid. I natt spelade han fram till tre av Philadelphias mål i hemmamötet med Pittsburgh Penguins.

Men trots det fanns det anledning till lite vånda efter matchen. ”Foppa” var nämligen centimeter från att lyckas återskapa straffmagiken han visade upp när OS-guldet säkrades i Lillehammer för snart 13 år sedan.

Efter 4-4 vid full tid och en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Flyerskaptenen dammade av sitt livs bästa dragning – och lurade Penguinskeepern Marc-André Fleury – bara för att se pucken ta i insidan av stolpen och studsa ut.

Istället avgjorde Sidney Crosby tillställningen. Den 19-årige poängligaledaren hade inför nattens match bränt samtliga sju straffar han skjutit den här säsongen. Med ett rappt handledsskott kunde han dock överlista Philadelphiamålvakten Antero Niittymäki.

– Jag har haft svårt med mina straffar. Den här gången försökte jag bara åka in och göra mitt bästa och se vad som hände. Och den gick in, säger Crosby till AP.

Peter Forsberg kunde inte låta bli att imponeras av ynglingens kyla.

– Han är en bra spelare. Du måste alltid hålla reda på honom när han är på isen, och det är ju svårt i en straffläggning, konstaterar han.

Nattens förlust var Philadelphias 13:e raka på hemmais – ett bottenrekord som bara växer. Flyers har dessutom förlorat samtliga sju matcher mot Penguins den här säsongen.

Det enda glädjeämnet för de hårt ansatta Flyersfansen var att deras lag kunde hämta in ett 2-4-underläge i den tredje perioden.

Dessvärre till ingen nytta.

Uffe Bodin