Modins basebollslag sänkte Calgary

Trots segern ser Modins Columbus ut att missa slutspelet

HOCKEY

Fredrik Modin sabbade Kristian Huselius speciella afton.

Columbusforwarden avgjorde snyggt hemmamötet med Calgary Flames.

Detta i en match där Huselius satte ett imponerande säsongsrekord.

Det var bara sekunder kvar av den andra perioden när han slog till – igen. Columbusmålvakten Fredrik Norrena lämnade retur på Kristian Huselius köksvägsförsök och Matthew Lombardi slog pucken i mål.

Huselius registrerade därmed poäng för 14:e matchen i rad. Det är en svit ingen annan NHL-spelare mäktat med den här säsongen.

Något lyckligt slut blev det emellertid inte på kvällen för Huselius och hans Calgary. Det såg Fredrik Modin till.

På passning från Anders Eriksson kvitterade Modobekante David Vyborny till 1-1 efter 9.55 av den tredje perioden.

Mindre än en minut senare hade Modin avgjort för Columbus. Njurundasonen fick rejält med komposit på en flippmacka från Sergei Fedorov och slog på basebollmanér in sitt 13:e mål för säsongen.

Skönt för Columbus att få utdelning. Laget hade gått mållöst från isen i sex raka perioder inför drabbningen med Flames.

– Vi dundrade på, fick de där två skitmålen och lyckades vinna, säger Modin till AP. Toppkedjorna måste göra mål, så är det bara. Vi måste ta det på våra axlar, lägga in pucken och producera.

Trots vinsten är Blue Jackets mer eller avhängt i jakten på en slutspelsplats. Laget har 15 poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Western conference. Därmed kan bara ett mirakel hindra laget från att missa slutspel för sjätte gången på sedan laget äntrade ligan 2000.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM