Tallinder fick mest speltid av alla

– tog bort superstjärnan

Foto: AFP
Mest speltid Svenske Henrik Tallinder spelade mest av alla när Buffalo och Pittsburgh möttes utomhus inför mer än 70 000 åskådare i Buffalo.
HOCKEY

Buffalo fick ge sig efter straffar.

Men Henrik Tallinder vann matchen mot Sidney Crosby.

Henrik Tallinders huvuduppgift är att få stopp på motståndarnas stjärnspelare.

I går matchades han stenhårt mot Pittsburghs superstar Sidney Crosby, och gjorde det riktigt bra. Buffalos svenske back hade med 26.40 minuter mest istid av samtliga spelare på isen.

– Det visste jag faktiskt inte. Jag hade ju till uppgift att ta bort Crosby och han var ju inne hela tiden, säger Tallinder till Sportbladet.

Uppvaktning irriterade Crosby. Efter en målvaktsblockering hade de två en verbal uppgörelse.

– Han klagade över att jag slashade honom över händerna. Men han började med att slå på vår målvakt. Självklart får han ta något rapp då. Vi hade en konversation bakom mål och ordvalet lämpar sig nog inte att använda i en tidning, säger Tallinder.

Visserligen var Crosby inblandad i gästernas båda mål, men då fanns inte Tallinder på isen.

Pittsburgh gjorde 1–0 redan efter 21 sekunder genom Colby Armstrong. Han slog in en målvaktsretur efter ett genombrott av Crosby. Buffalo kvitterade till 1–1 i inledningen av den andra perioden, och det var också resultatet vid full tid. Pittsburghs lagkapten, Crosby, satte sedan den avgörande straffen efter en mållös förlängning.

– Synd att vi förlorade bara. Men det var en skitkul match att få vara med i, säger Tallinder.