Tillbaka som vinnare

Två assist av ”Zäta” i comebacken

Foto: AP
Detroitjubel Henrik Zetterberg svarade för två assist i sin comeback. Här jublar han tillsammans med Johan Franzén och Dallas Drake.
HOCKEY

Ryggproblem har hållit honom borta från spel i fem matcher.

Men i nattens match mot Dallas var Henrik Zetterberg tillbaka.

”Zäta” noterades för två assist när Detroit enkelt vann med 4-1.

Zetterberg fanns med på uppvärmningen mot Minnesota Wild två dagar före julafton, men kom aldrig till spel på grund av ryggsmärtor. Sedan dess har han varit borta från spel i fem raka matcher.

Men i natt, mot Dallas på hemmaplan, var han tillbaka.

– Det har känts bra de senaste dagarna. Jag har tränat på bra och är redo att köra, sa han till Detroit Free Press inför matchen.

Och visst körde Zetterberg på.

Redan efter tolv minuters spel var svensken med i förarbetet till Daniel Clearys 1-0. Zetterberg skickade pucken till Valtteri Filppula som styrde den vidare till Cleary. Efter två försök lyckades Clearly få in pucken bakom Marty Turco i Dallas-målet.

”Zäta” spelade drygt 20 minuter av matchen och ryggskadan verkade inte göra sig påmind. Hans andra assist kom i power play i början av den tredje perioden. Tillsammans med Nicklas Lidström assisterade Zetterberg till Dallas Clarkes 3-0-mål.

Till slut blev det 4-1 til Detroit i toppmötet i Western Conference och lagkapten Nicklas Lidström, som med sina två assist nu har gjort 700 passningspoäng i NHL, är förstås nöjd över att Detroit har tagit flest poäng av alla NHL-lag.

– Vi har spelet riktigt bra som lag, trots att vi haft en del skador på våra toppspelare, sa Nicklas Lidström till AP.

Med nattens två poäng har nu Zetterberg 52 poäng (25+27) totalt och ligger sexa i poängligan. Innan skadeuppehållet låg han på andra plats efter Tampa Bays Vincent Lecavalier.