Anklagas för att ha bitit motståndare

”Som en hund på ett ben”

Foto: AP
Tände till Derian Hatcher anklagas för att ha bitit motståndaren Travis Zajac i nattens match. Här ses han i duell med David Clarkson.
HOCKEY

Derian Hatcher tände till.

Det kan sluta med en avstängning för Philadelphias veteranback – som anklagas för att ha bitit New Jerseys Travis Zajac i ett finger under nattens match.

– Som en hund på ett ben, beskriver New Jerseys coach Brent Sutter incidenten i 3-0-segern.

Den omdebatterade situationen tog plats halvvägs in i nattens möte i Prudential Center. Efter en avblåsning började Hatcher och Zajac knuffas. New Jersey-forwarden satte upp sin handske i ansiktet på motståndaren, men drog snabbt bort den därifrån.

– Jag antar att jag kom nära honom för han bet mig. Jag kände smärtan och såg hur det blödde, sedan syddes jag och kunde komma tillbaka i spel, sade Zajac till den samlade presskåren efter matchen.

På frågan om Hatcher sa något till honom i samband med incidenten, svarade han:

– Jag hade mitt finger i hans mun, så jag tror inte att han kunde säga något.

Annan bild

Derian Hatcher hade inte helt oväntat en annan bild av det inträffade.

– Visst, han kanske skar sig, men jag bet honom inte. Jag mindes inte ens ihåg situationen förrän någon nämnde det, säger 35-åringen.

– Han körde upp handsken rätt i ansiktet på mig, fick sin handske på min tand och drog nästan ut den. Den gör fortfarande ont.

NHL ska undersöka

NHL kommer nu att undersöka tv-bilderna för att ta reda på vems version som ligger närmast sanningen. New Jerseys coach Brent Sutter hade redan sett dem när han mötte pressen. Hans uppfattning var glasklar.

– De visar hur ”Trav” drar bort sin hand när han fortfarande har handsken i Hatchers mun – som en hund på ett ben. Det där är inget du vill se i sporten, särskilt inte från en veteranspelare, säger Sutter.

Varken Hatcher eller Zajac blev utvisade för skärmytslingen.

Matchen vanns av New Jersey med 3-0 efter att målvakten Martin Brodeur motat samtliga 36 skott. Nollan var 35-årige Brodeurs 96:e i karriären. Han behöver därmed bara sju nollor till för att tangera legendaren Terry Sawchuks NHL-rekord.

Brodeur har sedan tidigare rekordet för antal nollor i grundserie och slutspel sammanfogat: 118 stycken.

ARTIKELN HANDLAR OM