Nio poäng av ”Husses” kedja

Succékedjan låg bakom Calgarys seger i natt

HOCKEY

Kristian Huselius, Jarome Iginla och Daymond Langkow. Där har ni NHL:s hetaste kedja. I natt svarade trion för nio poäng när Calgary bortaslog Los Angeles med 6-4.

Kristian Huselius NHL-säsong har gått från moll till dur. I månadsskiftet november/december sattes han i fjärdekedjan och fick minimalt med istid av coachen Mike Keenan. Det var dock inget smart drag från ”Iron Mikes” sida. Laget fortsatte att förlora och Keenan tvingades tänka om.

Genidraget kom när Keenan satte in Huselius i förstakedjan med lagkaptenen Jarome Iginla och passningsskicklige centern Daymond Langkow. På sina tolv matcher tillsammans hittills har trio formligen öst in poäng.

Och fler blev det i natt. Huselius och Langkow gjorde två mål och en assist vardera medan Iginla hade ett mål och två assist i segermatchen mot Los Angeles.

– Det här är det mest talangfulla laget jag spelat med i Calgary med killar som Huselius, (Alex) Tanguay, (Craig) Conroy och Langkow, säger Iginla, som gjorde debut för klubben redan 1996, till AP.

– Vi inspireras av varandra och jag har fått en hel del bra passningar.

Los Angeles Kings ledde med 4-3 i den tredje perioden när Huselius och Langkow blixtrade till och vände matchen. Därmed kunde Calgary inkassera sin femte raka seger.

Kristian Huselius har gjort 24 poäng (11+13) på sina tolv senaste matcher, Iginla har 15 mål och 21 poäng under samma period.