I natt blev Chris Chelios historisk

Foto: reuters
Chris Chelios, 46, hyllades av publiken när han i natt blev NHL:s näst äldste spelare genom tiderna.
HOCKEY

När Detroit Red Wings tog emot Colorado Avalanche hemma i Joe Louis Arena blev veteranen Chris Chelios den näst äldste spelaren genom tiderna som spelat i NHL.

Chelios är 45 år och 348 dagar gammal och passerade därmed målvakten Moe Roberts som avslutade sin långa karriär med att spela en period för Chicago Blackhawks 1951.

”Stolt”

– Det är något som jag är stolt över, sa Chelios som hyllades med en stående ovation när milstolpen annonserades av speakern.

Samtidigt tog sig Chelios skämtsamt för ryggen.

– Jag var tvungen att le när dom annonserade det. Han tog sig för ryggen som en gamling och det ska han ha cred för, sa Colorados coach Joel Quenneville till AP

Hasek näst äldst just nu

Gordie Howe är den äldste spelaren genom tiderna att spela NHL-hockey då han 1980 – som 52-åring – avslutade sin karriär med Hartford Whalers. Den näst äldste spelaren just nu i NHL är Dominik Hasek, Chelios lagkamrat i Red Wings, som fyller 43 i slutet av januari. I matchen mot Avalanche spelade Chelios – som gör sin 24:e säsong i NHL – i 15:12 och drog på sig en utvisning medan Hasek höll nollan för andra matchen i rad.