Tog tabletter – mot smärtorna

”Nyllets” säsong slut: Frustrerande

HOCKEY

Värken i axeln blev för svår.

I dag opereras Michael Nylander.

– Jag har haft svårt att sova på nätterna, även fast jag tagit sömntabletter. Nu får jag ta nya tag till nästa säsong, säger Michael Nylander, 35.

får sova Efter operationen ska Michael Nylander kunna sova bättre.

1 december fick Michael Nylander en kraftig tackling mot axeln och det uppstod en konstig känsla i den, enligt honom själv.

– Dagen efter var det stelt i axeln, men jag trodde inte att det var så farligt. Vilade några dagar, men tryckte i mig voltaren och körde på, säger Michael Nylander.

Men smärtan gick inte över och den blev snarare värre och värre.

– Jag valde att spela och det var frustrerande att spela på 80 procent av min nivå. Jag använde bland annat

endast en arm i närkamperna och det går inte, säger Nylander.

En muskel i axeln var av

Pinan i axeln blev bara alltmer jobbig.

För några dagar sedan valde Nylander och Washington att magnetröntga axeln, främst för att Washingtons läkare skulle få en bild av omfattningen av skadan och kunna ge en kortison-spruta på rätt ställe, som ett sista hopp. Då kom chocken.

En muskel i axeln var helt av.

– Det är en muskel som håller i ett ben i axeln som slitits av. Nu ska jag operera den och enligt läkaren blir det en lång rehabilitering. Jag räknar inte med att kunna spela mer den här säsongen, säger Nylander.

Det innebär även att han missar VM i Kanada i vår. För Nylander innebär operationen slutet på smärtan och förhoppningsvis att han får sova på nätterna.Tomas Ros