Ovechkins mål4verkeri

Washingtons superstjärna sänkte Montreal – och gick om skadad Alfredsson i NHL:s poängliga

Foto: REUTERS
Alexander Ovechkin jublar tillsammans med lagkamraterna (Nicklas Bäckström till vänster) efter sitt matchavgörande mål i förlängningen.
HOCKEY

Poängligans etta Daniel Alfredsson saknades i natt.

Då tappade svensken ledningen - till en rysk målspruta.

Alexander Ovechkin gjorde fyra nya mål när Montreal besegrades med 5-4 efter förlängning.

- Vi gjorde fem mål och han var inne på alla fem. Han är en fantastisk person, sa Washingtons coach Bruce Boudreau efter Ovechkins show.

Förutom de fyra målen passade även Ovechkin fram till Viktor Kozlovs 2-0-mål när Capitals hemma i Verizon Center tog två mycket viktiga poäng. Ovechkin gjorde själv 1-0, 3-0, 4-2 och till slut avgörande 5-4 i sudden death.

- Sättet som Ovie gjorde mål på i dag är otroligt. Alex match är fantastisk, fantasisk. Han tacklar, passar, gör mål. Jag vet inte vad annat en forward ska göra, sa Viktor Kozlov om sin landsman och anfallskollega.

Inte nog med att han gjorde fyra mål - Ovechkin fick även en hård tackling av Montreal-backen Francis Bouillon och bröt näsan.

- I dag var en speciell dag. Jag bröt näsan, fick sys och gjorde fyra mål. Allting hamnade i mitt ansikte, sa Alexander Ovechkin som nu är uppe på totalt 43 mål denna säsong.

Förutom målen har den 22-årige ryssen noterats för 27 assist och har alltså totalt 70 poäng och passerade Daniel Alfredsson (68) i poängligans topp.

”Alfie” saknades på grund av en höftskada när Ottawa föll hemma mot Boston med 1-4. Ottawa-ledningen räknar med att svensken måste vila även i lördagens match mot Toronto.