NHL-svenskar gjorde succé i natt

HOCKEY

Många svenskar dominerade i nattens NHL.

Frälsare nummer ett: Atlantas rookieback Tobias Enström.

Foto: AP
Tobias Enström kostar på sig ett leende efter nattens viktiga fullträff.

Atlanta såg ut att gå mot en förlust hemma mot Buffalo. Men med 18 sekunder kvar av den tredje perioden satte Tobias Enström 4-4-kvitteringen för Thrashers. Enströms skott från blå linjen hittade in bakom en paff Jocelyn Thibault i Buffalo-kassen.

- Jag såg den i sista sekunden. Jag hade inte tillräckligt med tid att stoppa hans skott. Jag hade gärna velat ha den där extra räddningen för laget, sa Jocelyn Thibault om kvitteringen.

Enströms mål var hans fjärde för säsongen och kom i spel sex mot tre sedan både Clarke MacArthur och Tony Lydman utvisats i Buffalo och Atlantas målvakt Johan Hedberg lämnat isen för att ge plats för en sjätte utespelare.

Efter en mållös förlängning avgjorde sedan Eric Perrin straffläggningen - 5-4 totalt för slutspelsjagande Atlanta.

Johan Hedberg räddade samtliga fyra Buffalo-straffar och Tobias Enström, som blev vald till matchens bäste spelare, valde också att hylla Hedberg istället för sin egen insats.

- Vi måste tacka Moose. Han gjorde ett fantastiskt jobb i straffläggningen. Vi behövde dessa poäng, sa Tobias Enström till AP.

Även Henrik Zetterberg spelade en avgörande roll när Detroit vann med 2-0 hemma mot Colorado.

Zetterbergs 1-0, hans 30:e mål för säsongen, kom med bara drygt två minuter kvar av matchen. Zäta slog in sin egen retur efter att pucken lite tursamt studsat tillbaka till honom.

- Jag tror Homer (Tomas Holmström) var framför målet. Så jag försökte bara kasta in pucken. Jag tror den träffade målvaktens klubba. Det var bara det jag försökte göra i den situationen: att få in pucken framför målet och få till en retur, sa Henrik Zetterberg.

Henrik Lundqvist storspelade igen när NY Rangers för femte gången i rad besegrade lokalrivalen New Jersey med 3-1.

Tvillingarna Sedin hade varsitt mål och varsin assist. Men det hjälpte inte Vancouver som föll borta mot Florida efter straffar (3-4).