Alfie tillbaka – bjöd på poängfest direkt

Ottawas lagkapten noterades för fem poäng i comebacken

Foto: AP CP
Alfredsson gjorde stor succé i nattens comeback.
HOCKEY

Han gjorde sju poäng i en match.

Sedan blev han skadad.

I natt var Daniel Alfredsson tillbaka igen.

Och slog till med fem poäng när Ottawa slog Montreal med 6-1.

Redan efter knappt fem minuters spel hade Ottawa ryckt till sig en 3-0-ledning genom två mål av Jason Spezza och ett av Daniel Alfredsson. Tillsammans med tredjelänken i kedjan - Dany Heatley (andra matchen efter långt skadeuppehåll) - dominerade de stort i matchen.

Totalt gjorde trion 15 poäng - värst var Spezza med sina tre mål och tre assist. ”Alfie” hade 2+3 och Heatley 1+3.

- Klart det var otroligt roligt. Vi gillar att spela med varandra och killarna såg ut som att de vilat upp. Ibland kan skador vara en frälsning. Båda var verkligen bra, hungriga och vi flyttade pucken riktigt bra, sa Jason Spezza om sina kedjekompisar.

Daniel Alfredsson, som förutom 3-0 också gjorde avslutande 6-1, var förstås nöjd med comebacken och att Ottawa åter är fem poäng före Montreal i toppen av Eastern Conference.

- Det är härligt. Speciellt att spela hemma en lördag kväll mot Montreal. De har spelat riktigt bra. Vi behövde de två poängen för att rycka lite grann, så det känns riktigt bra, sa Alfredsson som missade fyra matcher på grund av sin höftskada.

Senast en kedja lyckats producera 15 poäng eller mer i en match var säsongen 2002/03 då Jaromir Jagr, Peter Bondra och Kelly Miller gjorde det för Washington.