Veteransuccén

Foto: AP
Chris Pronger, Todd Bertuzzi och Scott Niedermayer klappar om Teemu Selänne.
HOCKEY

Anaheims veteraner är tillbaka.

Då är mästarna glödheta igen.

I natt ordnade Teemu Selänne, 37, och Samuel Påhlsson, 30, en 2-1-seger mot Colorado.

– Vi kämpade hårt. Det gav oss segern, sa Påhlsson.

Anaheim Ducks vann Stanley Cup förra våren.

Den historiska första segern firades hårt och länge. Två av de största stjärnorna, Scott Niedermayer och Teemu Selänne, valde att vila ut istället för att ladda inför en ny tung säsong.

Samtidigt har laget under säsongen drabbats av flera tunga skador och fjolårets fina resultat har långa stunder uteblivit.

Missade 21 omgångar

Men Niedermayer kom tillbaka för ett par månader sedan, målkungen Selänne bestämde sig för att göra comeback den 28 januari och arbetsmyran Samuel Påhlsson har nu fått spela två matcher efter att hans bukskada gjort att han missade 21 omgångar.

Selännes comeback har verkligen lyft laget – trots att finländaren själv inte producerat mycket.

Men i natt kom hans första mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i den andra perioden i spel fem mot tre.

– Jag är inte 100 procent ännu. Jag måste ha tålamod. Det finns fortfarande ett pris att betala, men det blir bättre. Det är som ett träningsläger, sa Teemu Selänne till AP.

Sedan gjorde Samuel Påhlsson sitt fjärde mål för säsongen och avgjorde matchen med bara drygt fyra minuter kvar att spela. Travis Moen sköt och Colorados målvakt Jose Theodore släppte en retur som Påhlsson blixtsnabbt slog in i mål.

– Hårt jobb framför mål. Jag försökte bara gå in där och få den på min klubba och det var vad som hände. Vi kämpade hårt hela matchen, det gav oss segern, sa Samuel Påhlsson till AP.

”Otrolig bortaturné”

Anaheim har spelat nio raka bortamatcher – det längsta turnén i klubbens historia. Och de fem sista, med Teemu Selänne i laget, avslutades med segrar.

– En otrolig bortaturné. Du ser det inte så ofta. Vi avslutade verkligen starkt. Vi vann de fem sista, det är ett gott tecken, sa Selänne som nu har gjort makalösa 541 mål i NHL.