”En bra deal”

Henrik Lundqvists nya lön – 42 miljoner om året: ”Självklart är det här vad jag ville ha”

HOCKEY

Sex år till i New York.

Och en årslön på 42 miljoner kronor. Nu återstår bara detaljer innan Henrik Lundqvist skriver på drömkontraktet värt 250 miljoner kronor.

– Jag är övertygad om att allt är klart inom de närmsta dagarna, säger Lundqvist till Sportbladet.

Foto: PONTUS HÖÖK
NÖJD Henrik Lundqvist stannar i Rangers i ytter­ligare sex år – vilket också betyder ett rejält lönelyft för den populäre målvakten.

Redan i somras, då Lundqvist och Rangers kom överens om ett ettårskontrakt, var målsättningen att ett långtidskontrakt skulle vara klart i början av 2008.

Och allt har gått enligt planerna.

De senaste veckorna har Lundqvists agent Don Meehan och New York Rangers general manager Glen Sather förhandlat fram det nya superkontraktet.

Höjning med 15 miljoner

– Som det ser ut blir det en bra deal. Men innan allt är klart vill jag helst inte kommentera några detaljer, säger Lundqvist.

Den här säsongen har han tjänat drygt 27 miljoner kronor.

Nu får Lundqvist ett rejält lönelyft.Enligt New York Daily News kommer Lundqvist att tjäna 6,5 miljoner dollar (42 miljoner kronor) per säsong de kommande sex åren.

Något som kommer att göra honom till en av NHL:s absolut bäst betalda målvakter.

– Självklart är det här vad jag ville ha. Jag trivs jättebra i staden och det är här jag vill spela många år framöver, säger Lundqvist.

”Har varit upp och ner”

Supermålvakten ställer höga krav på sig själv och är inte helt nöjd med säsongen:

– Det har varit upp och ner både för mig och för laget.

I de två senaste matcherna har målvaktskollegan Stephen Valiquette fått chansen på Henriks bekostnad.

– Alla lag spelar två målvakter under säsongen, och jag stod ganska många matcher under en period. Jag kör på och tränar så bra jag kan för att vara redo när det är min tur, säger Lundqvist.