Skrällgänget vidare

Satte in vinnande vändning och skickade ut Montreal

Foto: Reuters
Målvaktshjälten Martin Biron och hans Philadelphia Flyers hade all anledning att jubla i natt, efter att ha skickat ut favoriterna Montreal.
HOCKEY

NEW YORK. Philadelphia Flyers fullbordade inatt den stora skrällen i Stanley Cup-slutspelet.

De vann sin fjärde raka match mot seriesegraren Montreal – och är nu klara för konferensfinal.

Det såg länge ut som att Montreal, återigen med en fanatisk hemmapublik i ryggen, skulle kunna tvinga fram en sjätte match mot uppstickaren från nedre halvan av tabellen.

Efter halva matchen ledde man med 3-1 och såg ut att kontrollera händelserna.

Men tunga, fysiska och – inte minst – mentalt starka Flyers fortsatte som vanligt att bara mala på och innan andra periodens slut hade man med hjälp av kämpar som Scott Hartnell, Mike Richards och den väldigt hete R.J. Umberger lyckats vända tillställningen.

Andrej Kostitsyn, en av slutspelets mer sevärda forwards, lyckades visserligen kvittera i början av sista, men det mitt i all begåvning lätt nervösa Montreal lyckades aldrig på allvar utmana gästerna om segern och dryga tre minuter från slutet satte Scottie Upshall det matchavgörande 5-4-målet. Mike Knuble hann också sätta en puck i tom kasse, varmed det alltså stod klart att Flyers för första gången sedan 1997 ska spela konferensfinal.

Där väntar troligen ett Pennsylvania-derby. Pittsburgh Penguins har 3-1-överläge i serien mot New York Rangers och kan avgöra hemma i Mellon Arena ikväll, svensk tid (20.00).

Med Montreals sorti försvann det sista kanadensiska laget ur årets Stanley Cup-slutspel.

Det innebär att det för första gången sedan 2003 blir final utan ett Kanada-lag på ena planhalvan.

ARTIKELN HANDLAR OM