Rangers utslagna - Nu kan det bli VM för Henke

Svenskens storspel räckte inte

HOCKEY

Henrik Lundqvist storspelade återigen för sitt New York Rangers, men det räckte inte mot Pittsburgh. Marian Hossa överlistade svensken två gånger som nu är tillgänglig för VM.

– Det känns fantastiskt, säger Pittsburghs Sidney Crosby till NASN.

Foto: Reutes
Marian Hossa blev Pittsburghs hjälte när han sänkte Rangers i sudden death.

Pittsburgh var det bättre laget och hade flera chanser att avgöra, men New York Rangers målvakt stod i vägen för det mesta. Expertkommentatorerna på NASN utnämnde honom till matchens store lirare. Det räckte dock inte hela vägen för Rangers.

Pittsburgh gick ifrån till 2–0 efter mål av Marian Hossa och Evgeni Malkin. De hade chanser att göra fler mål, men Lundqvist stängde igen efter det andra målet. Det gav Rangers chansen att komma tillbaka och 4.27 in i den tredje perioden stod det 2–2 efter mål av Lauri Korpikoski och Nigel Dawes.

– Vi jobbade hårt för att ta ledningen och den kastade vi seda bort. Vi visste att det skulle bli svårt, men vi fortsatte att slita, säger Marian Hossa.

Det gav laget segern till slut, men det krävdes förlängning innan Marian Hossa kunde avgöra. 7.10 in i sudden death fick han chansen mitt framför Lundqvist och tvekade aldrig, utan klippte till direkt. Den svenske målvakten var chanslös och Pittsburgh är klara för semifinal.

– Vi vann den här kvartsfinalen med 4–1 i matcher, men det var mycket jämnare än siffrorna visar. Vi har vi stor respekt för Rangers, säger Sidney Crosby.

Henrik Lundqvist är i och med den här förlusten tillgänglig för Tre Kronor och VM i Kanada. Räkna med att Bengt-Åke Gustafsson ringer inom kort.