Lidström: ”Vi behöver Franzén"

Foto: FOTO: AFP
Nicklas Lidström tillsammans med Clarence Campbell Bowl och Bill Daly.
HOCKEY

Från målsuccé till tung huvudvärk och träningsförbud.

Nu hoppas Detroit Red Wings att Johan Franzén kryar på sig snabbt inför Stanley cup-finalen.

– Han har äntligen fått tillstånd att börja träningscykla, säger lagkamraten Nicklas Lidström till TT.

Johan Franzén.

Johan Franzén gick från doldis till superhyllad på bara några månader. Franzén avslutade grundserien med 25 mål på lika många matcher och i slutspelet fortsatte det suveräna snittet. På de fyra kvartsfinalmötena med Peter Forsbergs Colorado Avalanche noterades han för nio mål, klubbrekord för Detroit under en och samma slutspelsserie.

Men samtidigt som rubrikerna skrek ut hans namn kom huvudvärken inför semifinalserien mot Dallas. Franzén spelade den första matchen men tvingades sedan av isen.

Sedan dess har han inte kommit tillbaka.

– Han visade symptom som tydde på hjärnskakning, men läkarna trodde först att det bara handlade om den tunna luften i Colorado. Men huvudvärken höll sig kvar och han måste ha fått någon tackling som han inte minns, säger Nicklas Lidström, som hoppas se Franzén på isen igen när pucken släpps i den första finalen mot Pittsburgh Penguins på söndag.

– Ja, nu har han börjat cykla och jag hoppas att läkarna hinner ge honom tillstånd att gå på is. Hans statistisk innan skadan var ju helt otrolig och han gjorde många viktiga mål för oss. Vi behöver Johan, säger Lidström.