Fick skott i ansiktet – kom tillbaka direkt

Var med och avgjorde för Pittsburgh

Foto: Pontus Höök
Ryan Malone, som sedan tidigare spelar med en bruten näsa, träffades av ett skott i ansiktet.
HOCKEY

Pittsburghs Ryan Malone hade redan en bruten näsa – när han träffades av ett skott rakt över sitt ömma ansikte i nattens match mot Detroit.

Foto: Getty Images
Domaren avbröt tillfälligt matchen, men Ryan Malone vägrade kasta in handsken och var med på isen när Pittsburgh avgjorde.

Det var i slutet av den andra perioden som ett backskott gick rakt upp på näsan på Malone, som började blöda ymnigt.

Domaren såg vad som hände och avbröt matchen omedelbart. Malone, som gjort 16 poäng hittills i slutspelet och ofta spelar i Pittsburghs toppkedja, lämnade isen med ett långt blodspår efter sig.

Men efter lite omplåstring var 28-åringen tillbaka i spel för den tredje perioden – med en stor och röd näsa. Han missade inte ett byte.

Var med och avgjorde

Och vem var det som slängde sig och täckte skott med sekunder kvar av tredje perioden? Just det, Ryan Malone.

När Petr Sykora sen avgjorde matchen i den tredje övertidsperioden stod en rödsvullen Malone parkerad i hetluften framför Red Wings-målet.

Malone fick näsan bruten i seriens första match när Niklas Kronwall sänkte honom med en mäktig open ice-tackling. Det var tredje gången som Pittsburgh-sonen bröt näsan, men enligt honom själv har han en bit kvar till familjerekordet – hans pappa Greg bröt näsan fjorton gånger under sin hockeykarriär.