Han kan bli Suddens nya tränare

Ron Wilson tar över Toronto

Foto: AP
HOCKEY

Nu har Toronto Maple Leafs gjort klart med en ny tränare.

Det blir gamle backen Ron Wilson som tar över laget.

– Jag är den lyckligaste personen i NHL i dag. Jag uppfyller en dröm, sa han på dagens presskonferens.

Den stora tränarkarusellen i NHL är i gång. I dag presenterade det kanadensiska laget mannen som ska leda laget fyra år framöver: Ron Wilson, 53.

Wilson, som fick sparken från San Jose Sharks i maj, tar över Toronto efter Paul Maurice som även han fick sparken förra månaden.

– Det är klart att man funderar på om man ska få något nytt jobb i ligan när man blir av med ett. Men det som har legat längst bort i tankarna – under hela min karriär – är att jag någonsin skulle få chansen att ansvara för ett lag som Toronto Maple Leafs med sin fantastiska historia, sa han till nyhetsbyrån AP vid dagens presskonferens som hölls i Torontos hemmaarena: Air Canada Centre.

De senaste säsongerna har varit tunga för Toronto och i år missade man slutspel ytterligare en gång. Bland de nya spelare Wilson ska bekanta sig med finns svenskarna Anton Strålman och Alexander Steen.

Mats Sundin spelade också i Toronto under den föregående säsongen men lagkaptenen har ännu inte bestämt sig för hur hans hockeyframtid ska se ut.

ARTIKELN HANDLAR OM