NHL hotar utesluta New York Rangers

Bråk om marknadsrättigheter fördjupas

Foto: AP
Rangers-glädje i årets Stanely Cup-slutspel. Nu har klubben och dess ägare hamnat i konflikt med NHL.
HOCKEY

Konflikten mellan NHL och New York Rangers blir allt djupare.

I onsdags lämnade NHL in en begäran om att få laget utsparkad ur ligan eller tvinga fram en tvångsförsäljning.

Konflikten mellan NHL och New York Rangers och dess ägare Madison Square Garden, MSG, har pågått sedan i höstas. NHL hotade då att bötfälla Rangers med 100 000 dollar om dagen om klubben inte lämnade över kontrollen över sin hemsida och sin souvenirförsäljning, skriver nyhetsbyrån AP.

MSG, som äger Rangers, stämde då NHL eftersom man menade att de bröt mot konkurrenslagarna. I november kom så domstolsbeslutet: rätten ansåg att NHL hade full rätt att kontrollera hemsidan.

Nu kommer NHL:s svar på stämningen. I onsdags vände de sig till en domstol för att försöka få dem att antingen utesluta Rangers ur ligan eller tvinga fram en tvångsförsäljning.

En talesman från Madison Square Garden, Barry Watkins, menade att de välkomnar en oberoende rättslig prövning av frågan.

– NHL borde inte vara rädd för vårt rättssystem. Vi kommer att driva vår sak och vi tänker inte låta oss skrämmas av NHL:s mobbningsmetoder, säger han till AP.

NHL å sin sida menar att Rangers och MSG bryter mot NHL:s regler och att sådana regelbrott även kan leda till att ligans andra medlemmar kan besluta sig för att straffa Rangers.

Ett sådant straff kan bland annat innebära böter, avstängning eller uteslutning ut ligan eller tvångsförsäljning till en ny ägare.