Han förväntas gå först i NHL-draften

Snart vet alla vem Steven Stamkos är

HOCKEY

Steven Stamkos tipsas att väljas först i NHL-draften.

Tampa Bay är så säkra på att de tänker välja Stamkos att de redan baserat en reklamkampanj kring honom.

– Det är smickrande att de tror så mycket på mig, säger 18-åringen.

Foto: AP
De senaste två säsongerna har Steven Samkos gjort 197 poäng på 124 matcher. Nu förväntas han gå till Tampa Bay.

För de flesta säger namnet Steven Stamkos inte särskilt mycket. Det kommer med allra största sannolikhet snart att ändras.

18-åringen från Toronto väntas väljas först av alla i NHL-draften som drar i gång i natt svensk tid, enligt nyhetsbyrån AP.

Tampa Bay är det lag som får välja först och de är så säkra på sin sak att de redan dragit igång en reklamkampanj kring Stamkos och laget har även lanserat en hemsida för honom.

– Några kompisar till mig visade mig den där sidan, det var ganska kul faktiskt. Det är mycket smickrande att de tror så mycket på mig. Förhoppningsvis ordnar sig allt så att jag hamnar i Tampa, säger Stamkos själv till AP.

Bra fart under skridskorna

Tampas general manager Jay Feaster beskriver valet av Stamkos som en av mest välkända hemligheterna för tillfället och menar att det inte finns något som talar emot det.

– Han är speciell. Jag tror inte att sådana som han kommer fram särskilt ofta.

På isen beskrivs Steven Stamkos som en skicklig tvåvägsspelare med en alldeles fantastisk fart under skridskorna.

Under de senaste två säsongerna har han gjort 197 poäng, 100 mål och 97 assist, på 124 matcher. Stamkos har också jämförts med en ung Joe Sakic.

– Han kommer att bli spännande att se nästa säsong. Det har sagts att han kommer att få publiken att resa sig ur sina stolar, och det kommer han att få dem att göra, säger E.J. McGuire, chefsscout i NHL.

ARTIKELN HANDLAR OM