”Känner att det är rätt”

Näslund redo för nystart i New York

Foto: Pontus Höök
höga förväntningar Markus Näslund valde att lämna Vancouver och skriva på för New York Rangers. ”De spelar med lite mer fart. Jag tror det ska passa mig”, säger han.
HOCKEY

NEW YORK. Markus Näslund har bara tillbringat några veckor i sin nya hemstad, men trivs redan i rollen som new yorker.

– Ja, jag känner att det här är rätt för mig, säger han och kastar en fascinerad blick mot Manhattans skog av skyskrapor.

Foto: Foto: Pontus Höök
På väg in till presskonferensen i Madison Square Garden.

Efter 12 år i Vancouver valde ju Markus Näslund, till ett och annat höjt ögonbryn, att skriva på för New York Rangers.

Nu är den 35-årige ångermanlänningen på plats och i motsats till vad somliga verkade tro har han inga som helst problem att acklimatisera sig vare sig i bullrande storstaden New York eller det glamorösa Rangers.

– Jag tycker det är jättekul att vara här. Det var rätt beslut jag tog, det känner jag redan, säger han när vi ses i duggregnet utanför nya arbetsplatsen Madison Square Garden.

”Klarar mig själv”

”Macke” har redan hunnit fixa de flesta praktiska detaljer, inklusive ett hus i luxuösa Greenwich, Connecticut – och han har gjort det utan assistans av lagkamrater som Henrik Lundqvist.

– Efter de här åren klarar jag mig rätt bra själv, ler han.

– Men vi kom hit rätt tidigt så att allting sånt hann ordnas innan hockeyn drog i gång. Nu kan jag fokusera helt på den.

”Känner en nytändning”

Och hockeymässigt har Näslund mycket höga förväntningar på den kommande säsongen.

– Jag tror och hoppas det här kan bli en nystart. Jag känner en tändning jag inte känt på många år, berättar han.

– Det som är annorlunda mot Vancouver är att Rangers spelar med lite mer fart. Jag hoppas och tror att det ska passa mig.

– I Canucks blev det för defensivt i mitt tycke. Det är roligare när det finns åtminstone lite utrymme för kreativitet och spontanhockey och det känns det som att det gör här.

FAKTA

fakta

Markus Näslund Född: 30 juli 1973. Meriter: Guld i TV-pucken 1988 tillsammans med bland annat Peter Forsberg. NHL-debut i Pittsburg Penguins 1993. Framröstad till ligans bäste spelare 2003/2004. Ett VM-silver, två VM-brons och två JVM-silver.