Trion splittras

Senators suoerkedja kommer inte spela tillsammans i Globen

Foto: AP
HOCKEY

Om två veckor spelar Ottawa Senators NHL-premiär i Globen – utan superkedjan med Daniel Alfredsson, Jason Spezza och Dany Heatley.

– Vi kommer försöka spela i olika formationer, säger Alfredsson.

Det är bara 14 dagar kvar till nedsläpp i NHL-matchen mellan Ottawa och Pittsburgh i Stockholm. I går arrangerade NHL en telefonkonferens med Daniel Alfredsson, där Ottawas lagkapten fick svara på frågor om allt från Patric Hörnqvist till hockeymammor.

”Kommer bli speciellt”

Fokus låg dock på dubbelmötet i Globen.

– Det kommer bli speciellt. Det är ingen hemmamatch i betydelsen att vi spelar där regelbundet, men det är mitt hemland och jag har många minnen från Globen, säger Alfredsson.

– Jag trodde aldrig jag skulle få chansen att återuppleva de minnena, men jag ser det som en fantastisk möjlighet att få spela framför svenska fans igen. Det ser jag verkligen fram emot.

Många svenska NHL-fans hade säkert sett fram emot att få se Alfredsson spela i samma kedja som Spezza och Heatley. Den formationen har varit en av NHL:s absolut främsta de senaste säsongerna.

”Bättre balans”

Nye coachen Craig Hartsburg planerar dock att ändra om lite i Ottawas kedjor.

– Jag tror att vi kommer försöka spela isär. Sedan kan vi ju alltid gå tillbaka. Men jag tror att vår coach vill hitta en bättre balans i laget när det gäller målskyttet, säger Alfredsson.

– Vi vet hur bra Jason och Dany kan spela tillsammans. Förhoppningsvis så kan jag hitta några bra kedjekamrater och göra så att vi