Minnesota hoppas på Marian Gaborik

Foto: AP
Tungan rätt i mun Marian Gaborik, 26, i Minnesotas tröja, säsongen ut i alla fall. Men var slovaken spelar nästa säsong är ännu oklart.
HOCKEY

NHL-klubben Minnesota Wild är så nöjda med sin laguppställning att de valt att signera långtidskontrakt med flera av spelarna.

Men den viktigaste pusselbiten återstår: forwardsstjärnan Marian Gaborik.

Vincent Levcavalier i Tampa Bay, Mike Richards i Philadelphia och Henrik Lundqvist i NY Rangers. Alla har de valt att skriva långtidskontrakt med sina respektive NHL-klubbar.

Nu hoppas Minnesota att även Marian Gaborik ska haka på trenden.

– Vi har ganska klart för oss vad vi vill göra, men jag kan inte säga när vi måste vara klara, säger Minnesotas GM Doug Risebrough till tsn.ca.

Bråttom

Anledningen till att Minnesota vill skriva nytt kontrakt är givetvis först och främst att Gaborik är klubbens största stjärna.

Men det finns ytterligare en detalj som sätter press på ledningen.

26-åringens kontrakt går ut efter säsongen och om poängproduktionen håller i sig i samma takt som de senaste åren lär kön av intresserade klubbar bli lång, något som Gaborik är väl medveten om.

– Han har ett år kvar på kontraktet, och han kommer att göra sitt bästa. Sen får vi se vad som händer, säger Gaboriks agent Ron Salcer.

ARTIKELN HANDLAR OM