X:et: Markus Näslund klarar sig bra

Tror på svensken i New York Rangers

Foto: Pontus Höök
Näslund på plats i New York.
HOCKEY

I natt gör Markus Näslund debut för New York Rangers. En som vet bättre än de flesta vad som väntar är Jan X:et Erixon som gjorde tio säsonger i den klassiska klubben.

– Det är en underbar stad att spela i, när det går bra, säger han till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån
Janne Erixon i Rangers 1990.

Efter elva år i Vancover Canucks där han var den stora stjärnan kommer nu Markus Näslund till New York Rangers som en av de som ska ersätta en ännu större stjärna. Jaromir Jagr har lämnat klubben och nu ska hans plats fyllas.

– Det kanske kan bli mer av ett lag nu när Jagr inte är där längre. En sådan där superstjärna tar upp mycket plats och jag tror att Markus kan fylla mycket av den platsen, säger Janne X:et Erixon till sportbladet.se.

Stor omställning

Han gjorde själv tio år i Rangers och gjorde aldrig under tio mål för under någon av säsongerna trots att han främst var en defensiv specialist. Näslund är en offensiv stjärna. Frågan är om han klarar omställningen från Vancouver till New York.

– När jag var där så var det många som hade problem för det är en speciell plats att spela på. Samtidigt så är Markus så pass sansad att jag tror att han klarar det utan problem.

Vad väntar honom?

– Det är ju en underbar stad att spela i, när det är medgång. När det inte går så bra så är det tvärtom väldigt jobbigt.

Vad tror du om Rangers i år?

– Det har haft oerhört mycket offensiv talang de senaste åren. Kan de få ordning på defensiven så kan det gå bra. Det gäller att bygga bakifrån.