Selännes succé

Firade comebacken med två mål – får 34 miljoner för två år

Foto: Getty Images
Teemu Selänne, till höger i bild i Anaheims mörka tröjor, fick in två puckar bakom målvakten Curtis Sanford.
HOCKEY

Teemu Selänne är tillbaka i NHL.

I natt skrev han på ett nytt kontrakt med Anaheim Ducks, och firade det genom att gå ut på isen och göra två mål mot Vancouver.

Snacka om succécomeback.

Bara timmar efter att Teemu Selänne skrev under ett tvåårskontrakt med Anaheim Ducks, klev han ut på isen och gjorde två mål mot Vancouver Canucks. Han utsågs också till matchens bäste spelare – trots att Ducks föll med 5-4 efter straffar.

– Det var en skön känsla, sa Selänne till AP efter matchen. Men jag har fortfarande mycket jobb kvar.

Den 38-årige finländaren gick med på en lönesänkning och skrev alltså på för två år – pensionstankarna som höll honom bort från spel nästan hela förra säsongen verkar vara borta.

– Vi gjorde tidigt klart att vi ville ha kvar honom, och han ville stanna, säger Ducks general manager Brian Burke. Att han går med på en lönesänkning för att spela hos oss, visar vad han betyder för klubben – och vad klubben betyder för honom.

Problem med lönetaket

Selännes lönetaksträff var 2,85 miljoner dollar i fjol, de kommande två säsongerna ligger den på 2,65 miljoner.

För två år får han cirka 34 miljoner kronor.

Ducks har haft stora problem att komma under lönetaket, som i år är satt till 56,7 miljoner dollar, men tack vare bytesaffären som såg högavlönade backen Mathieu Schneider lämna klubben i förra veckan, ser de ut att klara av det.

Men ännu ligger de en bit över.

– Vi förväntar oss inga problem att komma under taket innan säsongen startar – annars hade vi inte gjort de här dragen, säger Burke.

Selänne är Anaheims bäste målskytt genom tiderna och uppenbart glad över att situationen nu löst sig.

– Jag vill avsluta min karriär här, säger Selänne. Jag har bara positiva saker att säga om den här klubben.

Ifjol blev det 12 mål och 23 poäng på 26 matcher för Selänne. Totalt har han gjort 552 mål i NHL-karriären och bör sluta som Finlands meste målskytt – han har 49 mål upp till Jari Kurri.