”Alfie” vill förlänga

Hoppas bli Ottawa trogen i många år

Foto: Anders Wejrot
Daniel Alfredsson öppnar för en långsiktig fortsättning i Ottawa och NHL.
HOCKEY

GÖTEBORG. Ottawa Senators och Daniel Alfredsson laddar för NHL-premiären i Globen på lördag – med fiskmiddag, båttur och en rundvandring i Göteborg.

Samtidigt berättar 35-åringen att han kan stanna kvar i Kanada för gott och att karriären kan bli lång.

– Chris Chelios är ju 47 och spelar fortfarande, säger ”Alfie”.

I går landade Ottawa Senators i Göteborg och körde ett lättare ispass i Daniel Alfredssons förra hemmaarena Scandinavium.

– Det var skönt att få röra på sig efter den långa resan och det är härligt att vara hemma igen. Jag har skrutit så mycket om Göteborg så nu ska det bli kul att visa killarna stan.

Reseledare

Alfredsson har tagit på sig rollen som reseledare.

– Under tisdagen kommer vi att göra en båttur i skärgården och äta en god middag. På onsdag blir det promenad och shopping på stan, och jag har lovat killarna att visa dem några bra restauranger.

Vill förlänga

Daniel Alfredssons kontrakt med Ottawa går ut efter säsongen men förhandlingar om ett nytt har inletts. Hur långt det blir vet han inte.

– Men så länge kroppen känns bra kör jag på. Chris Chelios är ju 47 (i januari nästa år) och spelar fortfarande. Vi får se hur det blir.

Han kan tänka sig att bo kvar i Kanada när han har lagt skridskorna på hyllan.

– Det är inte omöjligt, det beror lite på hur rotade barnen är i skolan. Ottawa är hemma för mig, men Göteborg är ändå hemma hemma.