Succésvensken

Efter skadehelvetet – nu är Nylander het igen

Michael Nylander är tillbaka – med besked. I natt fortsatte han att skörda poäng för Washington.
HOCKEY

Michael Nylander fortsätter att övertyga under försäsongen för Washington Capitals.

35-åringen låg bakom två av målen när hans lag slog New Jersey Devils med 3-2.

På det ena av målen hade Nylander hjälp av Nicklas Bäckström. Succérookien från ifjol gjorde sin första träningsmatch för säsongen och hamnade direkt i poängprotokollet när han tillsammans med Nylander spelade fram till Capitals första mål.

Nylander, som missade mer en halva fjolårssäsongen på grund av skada, har nu gjort två mål och fyra assist på sina tre försäsongsmatcher.

– Jag tror att han vill visa vad han går för. Det här är en kille som gjorde 83 poäng för två år sedan. Nu vill han säga ”jag är en bra hockeyspelare, jag tillhör eliten i NHL”, sade Capitals tränare Bruce Boudreau till Washington Times om Nylander efter matchen.

I Devils spelade Niklas Bergfors drygt 14 minuter, men var inte inblandad i något av sitt lags mål.

Det blev hela sex svenskpoäng när Columbus Blue Jackets i natt krossade Chicago Blackhawks med 7-1 på hemmaplan. Bäst var Kristian Huselius, som gjorde ett mål och två assist. Backen Christian Bäckman inledde målskyttet och stod dessutom för en passningspoäng. Även den tredje svensken i Blue Jackets, Fredrik Modin, gjorde en assist.

Chicagobacken Niklas Hjalmarsson spelade 18 minuter och lyckades med bedriften att inte hamna på minus i matchen, trots den stora förlusten.

Alexander Steen gjorde ett av målen när hans Toronto Maple Leafs slog St. Louis Blues med 4-3 efter straffläggning. Det var 24-åringens första mål under försäsongen. Ingen av Torontos fyra svenska backar spelade i nattens match.

Patrik Berglund fick nästan 17 minuters istid för sitt Blues, men gick poänglös av isen.

Den förre Frölunda-backen Jonas Ahnelöv spelade drygt 18 minuter när hans Phoenix Coyotes slog San Jose Sharks med 5-1. Målvakten Mikael Tellqvist spelade sista perioden för Coyotes och höll nollan.

Lasse Jansson

ARTIKELN HANDLAR OM