”Hört att han börjat träna”

Mats Sundin närmar sig comeback

Foto: AP
Mats Sundin.
HOCKEY

Mats Sundin närmar sig en comeback.

Och det kan bli en återkomst till klubben i hans hjärta: Toronto Maple Leafs.

– Jag har hört att han börjat träna, säger klubbens general manager Cliff Fletcher.

Enligt den kanadensiska tidningen Globe and Mail förbereder den 37-årige svensken sin comeback.

I torsdags genomförde Mats Sundin ett fysiskt test på ett sjukhus i Toronto och snart ska han bege sig till ett två veckor långt träningsläger i Los Angeles.

14:e säsongen

En källa till tidningen säger att Sundins intresse fortfarande riktar sig mot Toronto Maple Leafs. Skulle det ske blir det Suddens 14:e säsong i den anrika klubben.

Enligt källan ska Sundin ha blivit imponerad över Torontos unga spelare och coachen Ron Wilsons spelsystem. Svensken ska avvakta och se hur laget klarar sig under de närmaste veckorna och sedan ta ett beslut.

– Vi har inte haft någon kontakt med honom. Jag har hört att han börjat träna, men vi har inte pratat med honom, säger Torontos GM Cliff Fletcher till Globe and Mail.

”Inte bestämt sig”

Och Sundins agent J.P Barry är också fåordig.

– Han har inte bestämt sig för något än, säger Barry.

Flera klubbar är intresserade av NHL-veteranens tjänster. Free agent-spelaren kan kapa åt sig en drömlön för spel resten av säsongen. Torontos generösa bud på sju miljoner dollar (med dagens kurs en bra bit över 50 miljoner kronor) för spel denna säsong står kvar.

Men även Montreal, Vancouver, Tampa Bay, Philadelphia, Ottawa och New York Rangers har nämnts.

– Han har fortfarande några år kvar som toppspelare. Jag tycker det är härligt att han är på väg tillbaka, säger Torontos center Matt Stajan till Globe and Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM